Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 937 7057

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - AKCIÓ a Tájvízházban

Újrahasznosítás a paraszti kultúrában (7).jpg

Ezúton szeretnénk felhívni a pedagógusok figyelmét - a közelgő Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan - a Tájvízház új kiállítására.

Az „Újrahasznosítás a paraszti kultúrában - Szép asszonyt magáért, rossz kocsit vasáért pártolják” című kiállítás a szolnoki Damjanich János Múzeum vándorkiállítása.

A ma használt nagyon divatos újrahasznosítás kifejezés elődeinknek teljesen természetes volt, a mindennapi életük részét képezte. Régen a szemét kifejezés nem is nagyon létezett, mert mindennek megvolt a maga helye, újabb funkciója. Erre sok különleges és akár vicces példát is láthatnak a tárlaton. A fenntarthatóság jegyében kiemelten fontos, hogy e tekintetben is példát vegyünk elődeinktől, hiszen napjainkban az embereknek sokkal több tárgyuk van, mint amire szükségük lenne.  A kiállítás 4 egységből áll, az egyik a paraszti társadalom tárgyai, melyek a városi kultúra tárgyaival egészülnek ki, a művészetekben is megjelenik az újrahasznosítás, illetve e kiállítás különlegességei az újrahasznosított anyagokból készült hangszerek, melyek meg is szólaltathatóak a kiállításon.

A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan 50%-os kedvezménnyel várjuk az iskolai csoportokat, a kedvezményes jegy ára: 300 Ft/fő.

Az akció időtartama: 2024. április 15-26.

A tárlat megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek valamelyikén (hétfőtől-péntekig 9-00-16.00 óra között):

Szabóné Magyar Márta tárlatvezető + 36 66 526 400/ 22 259-es mellék

Tájvízház – 5700 Gyula, Városház u. 25.

Várjuk szíves megkeresésüket!