Hírek, események, programok - Kiállítóház és tanösvény
Kiállítóház és tanösvény
Hírek, események, programok

Érmellék büszkélkedhet az

 „ÉV TÁJHÁZVEZETŐJÉVEL”

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2015. május 9-i éves közgyűlésén az előző évekhez hasonlóan átadták az „Év tájházvezetője” szakmai elismerést. 
Ebben az évben a cím birtokosa az Érmellékről származó dr. Kéri Gáspár fogorvos, a Gálospetri és az Érszalacsi Tájházak alapítója és fenntartója, aki magas színvonalú tájházvezetői, néprajzi és múzeumépítő munkája elismeréseként méltán vehette át az „Év tájházvezetője” díjat a Tájházszövetség elnökségétől.

Dr. Kéri Gáspár a szó legigazibb értelmében vett értelmiségi, egy másokért élő és munkálkodó ember. Szabadidejében nem kevés anyagi és szellemi áldozattal, kitartó munkával próbál a múltból jövőt kovácsolni. Folyamatosan és szakszerűen gyűjti, leltárba veteti, valamint konzerváltatja az Érmellék egy területének néprajzi és helytörténeti jellegű emlékeit. 

Elvégezte az Érszalacsi Magyar Tájház rekonstrukcióját is, melyben a Gálospetri Tájház kialakításakor szerzett tapasztalatai is segítették. További sikereit tükrözi ,hogy Ottományban a felújított Komáromi-kastély épületének kiállítóházzá történő átalakítása után a Kéri Gáspár tulajdonában levő tárgyakból szerveznek kiállításokat.


Egy hónapig a fővárosban

A Bukaresti Néprajzi Múzeum két munkatársa, Magda Andreescu és Dr. Carmen Mihalache voltak a “vendégeink” szerdán és csütörtökön. Az Érmelléken töltött két nap alatt, azokat a népművészeti alkotásokat vették számba, amelyek idén nyáron, ideiglenesen a fővárosban is láthatóak lesznek. Így például a népi mesterségeket bemutató székkiállításunk egy része június végétől egy hónapon keresztül Bukerestben lesz kiállítva.
 

1 nap, 1 jegy, 1 lej!

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, reggel 9-től délután 17 óráig kedvezményes jegyárral szeretnénk kedveskedni vendégeinknek (Más napokon továbbra is a 2.5 lejes és 5 lejes teljesárú jegyeink érvényesek).Projektinformációk

Bihar megye

Érszalacs

Gyula